Svensk Undulathobby logga

Svensk Undulathobby

Hem

Utställningar > Ungfågel- & Derbyutställning 2016

Av Björn Johansson, SUH

Lördag 28 maj så arrangerade SUH sin årliga Ungfågel- och Derbyutställning på XL-Zoo i Barkarby. Det var 45st fåglar anmälda och det var bara någon enstaka strykning, helt ok närvaro. Det skulle nog kunnat vara mer fågel men årets häckning verkar ha varit problematisk för många. Problemet verkar främst ha varit att ungarna dör innan de hinner kläckas. Anledningen till detta kan vara många men det främsta problemet har nog varit de stora väderomslag som vi hade i vintras.
Nåväl, domare för året var Kjell Olsen från Norge. SUH och NUK har under de senare åren försökt inlett ett större samarbete och utbyte med varandra. Kvaliteten på de utställda fåglarna var i år riktigt bra. Vinnaren av Derbyt blev en Isabell himmelsblå hane från Ali Bozkurt. En fågel som Ali har haft höga förhoppningar på och nu infriade dessa. Utställd i mycket bra kondition så var det ett lätt val. Som Bäst i motsatt kön så valde domaren en Grågrön hona från Inger Lindegren. Honan var i väldigt bra kondition och satt på pinnen hela tiden. Det var dock tuffare att vinna den klassen då det fanns ett par andra väldigt bra honor med också. Det är roligt när Inger vinner för hennes glädje är så påtaglig och väldigt kul att se!
På Ungfågelutställningen så tog Ali storslam med att vinna både ruggade och oruggade . Hans Gulmaskade himmelsblå hane vann ruggade och en Isabell grågrön hane tog oruggade. I B-klassen vann Östen Södermark ruggade med en Isabell grå hane och Inger Lindegren oruggade med en Isabell violhimmelsblå hona. Överlag väldigt bra kvalitet som sagt. Det var även kul att kunna hälsa en ny utställare, Mikael Åhlund välkommen. Micke gick hem med blodad tand och kommer säkerligen komma peppad till tänderna till höstens KM.
Under dagen hölls även årsmöte där vår käre sekreterare Christer Järnede tackade för sig. Kaninavelsföreningen ”stal” honom från oss och vi önskar Christer lycka till som ny ordförande där. Istället kliver Inger Lindegren upp från suppleant till sekreterare och Östen Södermark kliver in som ny suppleant. Årets första evenemang är avklarat och nu sitar vi mot nästa, Undulatdagarna med KM-utställning i september.

Domare Kjell Olsen
Domaren Kjell Olsen

Resultat

Best in Show Derby: Isabell himmelsblå hane Ali Bozkurt
Bäst i motsatt kön Derby: Grågrön hona Inger Lindegren
Bästa oruggade: Isabell grågrön hane Ali Bozkurt
Bästa ruggade: Gulmaskad himmelsblå hane Ali Bozkurt
Bästa oruggade, B-klass Isabell violhimmelsblå hona Inger Lindegren
Bästa ruggade, B-klass Isabell grå hane Östen Södermark

 

 

Om klubben | Kontaktman | Styrelse | Stadgar & regler | Utställningar | Varianter | Artiklar | Gästbok | Forum | Länkar | Arkiv
Content Copyright © 2007-2019 Svensk Undulathobby. All rights reserved.
Webmaster Susanna Rajala.
Sitemap/sidkarta.