Svensk Undulathobby logga

Svensk Undulathobby

Hem

Utställningar > SUH’s Klubbmästerskap & Undulatdagarna 2013

Av Björn Johansson

Årets Undulatdagar blev en riktig succé. Med godkänt antal fåglar, många besökare, trevlig stämning och en hel del pengar in i kassan så måste vi se tillbaka på en väldigt lyckad helg. Det glädjer mig att vi har medlemmar som åker över 100 mil enkel resa för att ställa ut!! Tack Östen och Molly som åkte hela vägen från Skellefteå för att ställa ut för första gången. Att ni sen även hade lyckats med att plocka spots på fåglarna på ett korrekt sätt gladde nästan lika mycket. Det är något vi måste börja fokusera mer på tycker jag, att kunna plocka spotsen på ett korrekt sätt. Nästa år så ska vi specialkomponera en liten ”kurs” i detta. Det är ju så att vi i styrelsen gärna hjälper till, men, det är ju så att det är betydligt roligare om man som utställare själv kan fixa allt som skall göras. Som jag nämnde i ”Ordföranden har ordet” så hade vi ett stort antal besökare under helgen. Vi hade sålt ungefär 170 biljetter, men då många var familjer så var nog antalet nästan det dubbla.

Som jag även nämnde så var det verkligen lyckat med artikeln och framsidan på den gratis tidning som delades ut i nästan 65 000 nummer till alla hushåll i Jönköpings län. Den loppmarknad som arrangerades i samma hus på lördagen gjorde nog en hel del till också. Förhoppningsvis kommer Svensk Fågelhobby arrangera ett SM i dessa lokaler nästa år och då ska vi nog vara med tycker jag.

Under söndagen så hade vi besök av Sveriges Radio P1 som kom ner från Stockholm för att göra i första hand en del av ett program om den kände, nu tyvärr avlidne, formel-1 föraren James Hunt som även var undulatuppfödare. Både övertecknad och Kent-Mikael kunde höras i programmet som så småningom kommer att finnas på vår hemsida. Reportern gick därifrån med många intryck och jag tror att han tyckte att vår hobby var rätt häftig!! Det är den här typen av massmedial uppskattning som vi så väl behöver för att sprida vår hobby. Det var även roligt att vi hade en sponsor som sålde grejer i lokalen, sen kan man ju diskutera om det var rätt grejer han sålde, men det är en annan sak! Som vanligt så var det fullt drag kring säljfåglarna. Många fåglar bytte ägare och vi önskar alla lycka till med sina nya fåglar. Nu går vi till ”vintervila” och låter våra fåglar häcka till nästa års Ungfågel-& Derby utställning. Det kommer finnas fler bilder på vår hemsida. Till sist vill jag gratulera Ali Bozkurt som tog klivet upp i A-klassen till nästa år. Grattis Ali!!

Radioprogrammet: "James Hunt – den framgångsrika playboyen som spred glamour över Formel 1"

Undulatdagarna insläpp
Gill skötte insläppet.

Undulatdagarna full fart
Full fart på utställningen.

Undulatdagarna vy
Vy över utställningen.

Undulatdagarna sponsor
Hårt jobbande sponsor!

Undulatdagarna säljfåglar
Säljfåglarna.

Undulatdagarna vinnarfåglarna
Vinnarfåglarna.

 

Om klubben | Kontaktman | Styrelse | Stadgar & regler | Utställningar | Varianter | Artiklar | Gästbok | Forum | Länkar | Arkiv
Content Copyright © 2007-2019 Svensk Undulathobby. All rights reserved.
Webmaster Susanna Rajala.
Sitemap/sidkarta.