Svensk Undulathobby logga

Svensk Undulathobby

Hem

Utställningar > Undulatdagarna 2011

Av Björn Johansson

Puuuh... äntligen över!! Ja, det var lite så jag kännde på söndagskvällen efter en helg med enbart undulatprat. Självklart inföll som vanligt även höstförkylningen lagom till helgen, Det är något med mig, utställningar och förkylningar. Förra året försvann rösten och i år så var det något med halsen och öronen som spökade. Årets upplaga av Undulatdagarna var upplagt så att vi hade en utställningsdag på lördagen och en rundresa till tre uppfödare i stockholmsområdet. Lördagens utställning blev väldigt lyckad med runt hundra besökare på fem timmar, så kassören var nöjd. Som vanligt fanns det säljfåglar, tillbehör och en cafeteria, så förrutom själva utställningen fanns det då även annat att göra. Resultat från utställningen kan du läsa här bredvid. Domare för året var Ron Pearce från England som tyckte att kvaliteten på fåglarna var över förväntan. Ron har dömmt över hela världen och har stor erfarenhet av att dömma i olika länder. Han kom även med många bra råd till SUH’medlemmar under utställningen.
På årets utställning hade vi två nya utställare som förhoppningsvis fick blodad tand inför 2012.
Lördagen avslutades med en gemensam middag som inte blev alltför sen eftersom vi skulle upp tidigt på söndagen för rundturen. Vi möttes upp klockan tio för det första besöket som var hos Ingvar Löfberg. För er som känner Ingvar så vet ni att tio är väldigt tidigt för honom!!
Men, han var uppe och släppte in oss. Efter en trevlig stund hos Ingvar så drog vi vidare till Anna-Carin Hildeby i Viksjö. Anna-Carin har en salig blandning av olika färgvarianter och det blev långa diskussioner om vilka färger och varianter vi hade framför oss. Dagen avslutades med ett besök hos övertecknad på Ekerö där kaffe och nybakad sockerkaka stog framställt (det gäller att ha en snäll hustru!) Efter någon timme så började dagen gå mot sitt slut och de som hade långt hem lämnade först. De övriga tog en sista titt och åkte sedan hem. Det var nu dax att själv börja varva ner lite. Den kära hustrun brukar säga att det tar minst en dag för mig att varva ner efter en helg som den här, och hon har nog rätt. Måndagens jobbinsats kanske inte var den bästa jag har levererat i mitt liv utan tankarna gick tillbaka till helgen och det som hänt och sagts då. Jag vill passa på att tacka alla som ställde ut, sponsrade, besökte eller som på något sätt gjorde helgen till det den var, väl mött nästa år, samma tid , samma plats!

Nya ställningar
Nya ställningar för utställningsburarna.

Försäljningsdelen
Försäljningsdelen.

Björn och Kent-Mikael
Björn Johansson och Kent-Mikael Edoff.

Leffe, Ingvar och Inger
Leif Lindbergh, Ingvar Löfberg och Inger Lindegren.

Ron och Björn
Ron Pearce och Björn Johansson.

Ron och Kent-Mikael
Ron Pearce och Kent-Mikael Edoff.

Ron och Mikael
Ron Pearce och Mikael Brorsson.

 

Om klubben | Kontaktman | Styrelse | Stadgar & regler | Utställningar | Varianter | Artiklar | Gästbok | Forum | Länkar | Arkiv
Content Copyright © 2007-2019 Svensk Undulathobby. All rights reserved.
Webmaster Susanna Rajala.
Sitemap/sidkarta.