Svensk Undulathobby logga

Svensk Undulathobby

Hem

Utställningar > KM 2007

Av Björn Johansson

Svensk Undulathobbys första klubbmästerskap gick av stapeln lördag den 15 september 2007. I samband med detta hölls även det första årsmötet. Utställningen hölls i Sundbybergs Folkets Hus och drog en hel del besökare. Som domare hade vi inbjudit World Budgerigar Organisation’s ordförande Gerd Bleicher från Berlin, Tyskland.

Vi hade 61 st utställda fåglar från 8 st utställare. Ett stort problem var att en hel del fåglar var i en inte alltför bra utställningskondition. Den tyska domarstilen är att fåglarna skall vara i absolut toppskick för att kunna placera sig. Gerd fick rucka lite på den principen men tog bort en hel del bra fåglar som inte var perfekta.
BIS Australbrokig himmelsblå hane Som Best in Show valde han en Australbrokig himmelsblå vuxen hane från Kent-Mikael & Göran Edoff från Habo. En fågel som enligt ägaren var i sitt livs form just den dagen. Den här hanen var verkligen i perfekt utställningskondition.

Isabell viol hona BIMDetsamma måste man säga om utställningens bästa hona som förrutom att bli Bäst i motsatt kön även blev Bästa ungfågel. Den här Isabell viol honan har verkligen utvecklats över sommaren och kommer bli ännu bättre nästa år när den fått växa i kostymen lite till. Honan ställdes ut av Sten-Åke Morgander från Jönköping.

Grågrön hane bästa ungfågel motsatt kön Bästa ungfågel i motsatt kön blev en Grågrön hane från Björn, Helena & Ludwig Johansson. Den här hanen är en verklig utställningsfågel som verkligen gillar att sitta i utställningsbur. Han är dock väldigt ung och kommer även han att utvecklas till nästa år.

Danskbrokig ljusgrön hane Bästa junior Bästa Junior blev en Danskbrokig ljusgrön hane utställd av Daniel & Sara Hübner. En av dagens höjdpunkter var lotteridragningen eftersom vi hade ett prisbord fullt av roliga saker. Första priset var en ViolMauve hane uppfödd av Frank Silva och donerad av Björn Johansson. Den sitter numera hos Sten-Åke i Jönköping. Andra trevliga priser var en utställningsundulat ritad av Roy Aplin, ett presentkort från Hurtigruten och ett presentkort på en klättringskurs. Efter det att utställningen stängs så hölls SUH’s första årsmöte som avhölls i en god och trevlig stämning. Vem som valdes till vad hittas på annat ställe på denna hemsida. Kvällen avslutades med en trevlig middag av ett gäng trötta utställare. En väldigt trevlig dag var över och jag hoppas att du är med oss nästa år.

 

Om klubben | Kontaktman | Styrelse | Stadgar & regler | Utställningar | Varianter | Artiklar | Gästbok | Forum | Länkar | Arkiv
Content Copyright © 2007-2019 Svensk Undulathobby. All rights reserved.
Webmaster Susanna Rajala.
Sitemap/sidkarta.